@ FAKTA MENARIK TENTANG LELAKI @

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia....
Selamat petang para blogger sekalian, entry kali ni diela nak cite tentang lelaki...FAKTA MENARIK TENTANG LELAKI!!! Entry kali khas untuk wanita-wanita di luar sana tak kira yang dah ada boyfriend atau tak...fakta ni wajib diketahui wanita diluar sana...


 Lelaki tidak detail dalam percakapan


                                 

Contoh kes: Kakaknye baru saja putus cinta… Biler kite tanyer what’s his comment dier just cakap: “Mm… dah nak putus nak wat camne…” Hahah~ Biasalah lelaki tak nak keruhkan lagi keadaan… Kitorang cool jer… Haha… Tak nak ambil port sangat !!! lagipon, Lelaki lebih suka simple2 jer dalam percakapan, tak macam perempuan kan???




 Lelaki tahan berjaga malam demi hobi


                                
Lelaki memang sanggup berjaga malam demi hobi yang digemari… Macam akulah, sanggup berjaga demi blog nie… Sebab ni hobi aku!!! Haha~ Korang macam mane??? Sanggupkah.. Selain daripada itu lelaki yang kaki bola kat Astro kompem sanggup berjaga malam nak tengok pasukan mereka berentap…


Lelaki jarang muncul dengan jambangan bunga


                                    Lelaki jarang muncul dengan jambang bunga. 
Contoh kes:Dalam filem, sering kita lihat hero muncul tiba2 di rumah lovernya dgn sejambak bunga… Kenyataan nye??? huh hampeh!!! Alasan: Sejak awal, otak lelaki lebih mengutamakan hal praktik… kebetulan, hal2 bunga nih tak menarik ruang logik otak mereka… Beli sesuatu yang bakal layu dalam beberapa hari benar2 satu pembaziran-itu tanggapan orang lelaki laa kan… Betul kn…


Lelaki tidak bergosip


                                        
Alasan: Sebenarnya lelaki juga bergosip… Tapi cara dan gaya mereka bergosip tidak sejelas perempuan dan juga tidak pada saat objek yag nak digosip berada dekat situ… Kalau mereka punya masalah dengan seseorang, biasanya mereka menyelesaikannya, atau melupakannya…


Lelaki selalu mengagungkan IBU mereka


                                     

Alasan: Bagi lelaki, ibu mereka merupakan wanita ideal dan inti dari hidup mereka… Lelaki juga belajar mengenal rasa melindungi dari hubungan kedua orang tuanya, bagaimana ayah mereka melindungi ibunya… Makanya, tak perlulah mintak dia persoalkan apa apa ttg ibunya…


Lelaki suka melihat wanita memakai skirt pendek asalkan bukan kekasih-nya


                                       

Hahah~ Betul2… Aku setuju, Tapi kalau kekasihku pakai macam tu, aku tegur dan nasihat dia… Kalau nak pakai macam tu juga… Selamat tinggal lah jawabnya…


okeylah sekadar ini sahaja entry buat kali ini..bye2

2 comments:

syazwan tahir said...

terima kasih dah follow belog enciksyazwanpunyablok.blogspot.com , awak follower saya yg ke 200....so nie review untuk awak--->

http://enciksyazwanpunyablok.blogspot.com/2011/11/follower-yang-ke-200.html :)

Diela said...

wahh!!thanks ye..bangga larhh

copyright@segala yang terdapat di dalam blog ini adalah hak milik faz-diela.blogspot